Boots Group : 38% η αύξηση των κερδών στη χρήση

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 11:01

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 38%, σημείωσαν σε ετήσια βάση τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακευτικής αλυσίδας της Βρετανίας, Boots Group Plc, μετά από τη μείωση των τιμών ειδών προσωπικής φροντίδας, προκειμένου να αυξήσει τη ζήτηση, αλλά και την απουσία των ζημιών που εμφάνισε πέρυσι. Η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στην αγορά μετοχών της αξίας 700 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,3 δισ. δολ.).

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 412,6 εκατ. λίρες ή 52,8 πένες ανά μετοχή τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο, από 300 εκατ. λίρες ή 35,7 πένες ανά μετοχή σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Πριν από ένα έτος, στα αποτελέσματα της εταιρείας, συμπεριελήφθη ζημία ύψους 123,2 εκατ. λιρών, από την πώληση του τμήματος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, Halfords.

Πέρυσι, η Boots προχώρησε στη μείωση των τιμών σε 2.000 προϊόντα της και κατά μέσον όρο σε ποσοστό 18%, προκειμένου να ανταγωνιστεί τα σούπερ μάρκετ, όπως τα Tesco Plc και τα Asda της Wal- Mart Stores Inc. Σημειώνεται, ότι, πρόκειται να εκσυγχρονίσει τα καταστήματά της, κάτι το οποίο – όπως ανακοίνωσε – θα μειώσει τα κέρδη της κατά περίπου 140 εκατ. λίρες την τρέχουσα χρήση.

«Η χρονιά που πέρασε ήταν χρονιά προόδου και αλλαγών», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της εταιρείας, John McGrath, συμπληρώνοντας ότι : «Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με καλύτερη διάθεση».

Οι μετοχές της Boots κέρδιζαν δύο πένες η μία, φθάνοντας στις 632 πένες χθες στο Λονδίνο. Συνολικά φέτος έχουν χάσει 8,5%, μετά από τη μείωση των τιμών των προϊόντων της και του κόστους εκσυγχρονισμού των καταστημάτων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα