Barclays : Σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 11:15

ΑΞΙΟΛΟΓΗ αύξηση, σε σύγκριση με πέρυσι, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο, τα προ φόρων κέρδη της τρίτης σε μέγεθος βρετανικής τράπεζας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Barclays Plc και θα είναι ακόμη υψηλότερα στην πορεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, τα καθαρά κέρδη, οι αμοιβές, τα ποσοστά και τα κέρδη από τις συναλλαγές της, σημείωσαν αύξηση, ενώ σε σταθερά επίπεδα διατηρήθηκαν οι δαπάνες δανεισμού.

«Η Barclays έκανε δυναμικό ξεκίνημα το 2004, βελτιώνοντας συνεχώς τη θέση της, μέσω της στρατηγικής που ακολουθεί τόσο στη Βρετανία, όσο και σε διεθνές επίπεδο», ανέφερε ο επικεφαλής της τράπεζας, Natthew Barrett σε δήλωσή του.

Η τράπεζα ευνοείται πολύ από την αύξηση της καταναλωτικής πίστης αλλά και των αμοιβών από τις πωλήσεις ομολόγων εταιρειών. Ο Barrett προσθέτει στα προϊόντα της τράπεζας, εμπορεύματα (χρυσό, πετρέλαιο, ζάχαρη, καφέ κ.λπ.), καθώς και παράγωγα, ενώ κάνει σκέψεις για εξαγορές εταιρειών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ο ίδιος ανέφερε ότι η άνοδος των Χρηματιστηρίων διεθνώς ώθησε τα κέρδη της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων εμφάνισε τα υψηλότερα από ποτέ κέρδη το πρώτο τρίμηνο και η Credit Suisse First Boston, το τμήμα συναλλαγών μετοχών της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας εμφάνισε αύξηση των κερδών της σε ποσοστό της τάξης του 27% κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο.

Οι μετοχές της Barclays έχασαν συνολικά φέτος 0,4%, ενώ είχαν την πέμπτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των τραπεζών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE 350 Banks Index, ο οποίος υποχώρησε κατά 4,7%.

Το πρώτο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης, η τράπεζα είχε ανακοινώσει αύξηση των καθαρών της κερδών σε ποσοστό της τάξης του 12%, φθάνοντας το 1,38 δισ. λίρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα