Infogrames : Μείωση του κόστους, περιορισμός ζημιών

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 11:37

ΜΕΙΩΣΗ του χρέους της, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών της Ευρώπης, Infogrames Entertainment SA, μετά τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας της και την διακοπή συμβολαίων διανομής τα οποία ήταν ζημιογόνα.

Οι καθαρές της ζημίες στο σύνολο της χρήσης που έληξε στις 31 Μαρτίου, ανήλθαν σε 31,5 εκατ. ευρώ (38,2 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 110 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα αποτελέσματα της περυσινής χρήσης έχουν αναπροσαρμοσθεί, καθώς η εταιρεία μετέφερε τη χρήση στα τέλη Μαρτίου, αντί του Ιουνίου.

Η Infogrames, βασίζεται στη ζήτηση στην Ευρώπη, καθώς από αυτήν την περιφέρεια εισπράττει το 45% των συνολικών της εσόδων, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της την τρέχουσα χρήση, αφού η αγορά για τις κονσόλες παιχνιδιών στις ΗΠΑ είναι στατική. Η εταιρεία, με έδρα τη Λυών, που ανταγωνίζεται την Electric Arts Inc., άλλαξε την επωνυμία της σε Atari στις ΗΠΑ πριν από ένα χρόνο, προκειμένου να προσδώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο όνομά της. Οι τίτλοι του Atari, περιλαμβάνουν παιχνίδια, όπως το «Enter the Matrix» και το «Driver».

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της τη χρονιά που έληξε στις 31 Μαρτίου, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 22%, φθάνοντας στα 701 εκατ. ευρώ. Εξαιρουμένης της υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11,4% τη χρήση του 2004.

Το καθαρά της χρέος μειώθηκε κατά 1/3, στα 313 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρήσης, από 467 εκατ. ευρώ που ήταν κατά την προηγούμενη από αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Πριν από σήμερα, οι μετοχές της εταιρείας έχασαν μέσα στο έτος ποσοστό της τάξης του 44%, εξαιτίας κυρίως της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στην παρουσίαση του παιχνιδιού, «Driver3».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα