Κάτω και από τα 1,30 δολάρια το ευρώ

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 18:24
UPD:18:53
EC

Έχασε και τα επίπεδα των 1,30 δολαρίων το ευρώ, με τις πιέσεις που ασκούνται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το βασικό επιτόκιο χρηματοδότησης στο ιστορικό χαμηλό του 0,05%, να κλιμακώνονται.

Ειδικότερα, στις 18:21, το ευρώ κινείται με απώλειες 1,35% στα 1,29,73 δολάρια, επίπεδα που θεωρούνται τα χαμηλότερα από τις 15 Ιουλίου 2013. Επίσης, έναντι του ιαπωνικού νομίσματος καταγράφει απώλειες 0,9% στα 136,58 γιεν.

Η πρώτη κίνηση για την τόνωση της ανάπτυξης και την καταπολέμηση του χαμηλού πληθωρισμού από την ΕΚΤ έγινε, με τους αναλυτές να βλέπουν περαιτέρω πτώση του ευρώ, καθώς η νομισματική πολιτική στοχεύει στην αύξηση της ρευστότητας και της ποσότητας χρήματος στην αγορά.

Επίσης, η ΕΚΤ, δια στόματος του προέδρου της Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος αγοράς καλυμμένων τίτλων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η εξέλιξη θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το ευρώ, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, καθώς θα καταστήσει φθηνότερα τα ευρωπαϊκά προϊόντα στις αγορές εκτός ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τους τέσσερις τελευταίους μήνες, το κοινό νόμισμα υποχώρησε κατά 5,3% έναντι του δολαρίου, κατά 3,7% έναντι της στερλίνας και κατά 3,5% έναντι του γεν. Η αδυναμία του ευρώ αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις αρνητικές αναπτυξιακές προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα