Αλογοσκούφης: O αναπτυξιακός νόμος ισχυρό όπλο για την ισόρροπη ανάπτυξη της οικονομίας

Στόχος του νέου αναπτυξιακού νομου η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της επιχειρηματικότητας των Ελλήνων
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 13:48

Ο αναπτυξιακός νόμος θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο για την ισόρροπη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην συνεδρίαση της επιτροπής για την αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ανάπτυξη της περιφέρειας, στην ενθάρρυνση των επενδύσεων εντάσεως κεφαλαίου και στην προώθηση της έρευνας και της τεχνολογίας.

«Ο νέος αναπτυξιακός νόμος αποτελεί μαζί με τη φορολογική μεταρρύθμιση, μια από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος απαιτεί η χώρα να αρχίσει να αναπτύσσεται δυναμικά για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις του μέλλοντος», παρατήρησε ο κ. υπουργός.

Όπως σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης, ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα πρέπει να στοχεύει στην αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων της επιχειρηματικότητας των Ελλήνων. «Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την επιχειρηματική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις, για να τονώσουμε την απασχόληση, να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Αλογογσκούφης και απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής είπε:

«Ο νόμος αυτός θα πρέπει να εισάγει βαθιές τομές, οι οποίες θα πρέπει να στηρίζονται στο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στον ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές. Θέλουμε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός απλού, κατανοητού και λειτουργικού αναπτυξιακού νόμου, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και να είναι συμβατός με τους κανονισμούς και το δίκαιο της Ε.Ε.».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα