Σε περιβάλλον «ασφαλούς διαπραγμάτευσης» το Χ.Α.

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 14:06
UPD:14:12
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Κλειστά κρατούν τα «χαρτιά» τους οι εγχώριοι επενδυτές, συντηρώντας τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εντός ενός εύρους «ασφαλείας», εωσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και σε επίπεδο διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ειδικότερα, στις 14:04, ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,31% στις 1.162,76 μονάδες και ο τζίρος βρίσκεται στα 31 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,07% στις 376,12 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,59% στις 157,84 μονάδες.

Οι αγορές έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους σήμερα στις κινήσεις της ΕΚΤ, το ίδιο και οι ξένοι επενδυτές του Χ.Α., «εισάγοντας» επί της ουσίας το ευρωπαϊκό κλίμα στη Λ. Αθηνών. Ωστόσο, οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα, είτε επιβεβαιώσουν τους αισιόδοξους που περιμένουν περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, είτε τους απαισιόδοξους που απλώς περιμένουν ακόμη μερικές λεκτικές παρεμβάσεις από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ελάχιστα θα καθορίσουν την επόμενη μέρα στο Χ.Α. Η εγχώρια αγορά αναμένει, εδώ και αρκετό καιρό, τις εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις ασκήσεις αντοχής των τραπεζών και τις νέες πολιτικές ισορροπίες που ζυμώνονται επί ελληνικού εδάφους. Αυτοί οι τρεις παράγοντες, σε συνάρτηση με τις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ, θα δώσουν τα μηνύματα που από καιρό αναμένει η αγορά.

Έτσι στο ταμπλό, οι κινήσεις για ακόμη μία μέρα θολώνουν το τοπίο, καταδεικνύοντας τη στάση αναμονής που τηρείται. Η Alpha Bank κερδίζει 0,15%, η Ελλάκτωρ είναι στο +0,29%, ο ΟΠΑΠ στο +0,82% και η ΕΧΑΕ στο +0.14%. Στον αντίποδα, η Jumbo χάνει 0,87%, η MIG υποχωρεί κατά 0,76%, η Βιοχαλκο κατά 1,71%, η ΔΕΗ κατά 0,45% και η Τέρνα Ενεργειακή κατά 1,38%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα