Σε ρυθμούς Ουκρανίας και το ευρώ

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 13:05
UPD:13:06
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στάση αναμονής τηρείται τα τελευταία λεπτά στο ευρώ, καθώς οι αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με το αν υπάρχει συμφωνία για κατάπαυση πυρός στην Αν. Ουκρανία, περιορίζουν τα κέρδη που σημειώθηκαν νωρίτερα.

Ειδικότερα, στις 13:05, το ευρώ κινείται με κέρδη 0,07% στα 1,3144 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει άνοδο από τα 1,3124 δολάρια στα 1,3155 δολάρια. Η κίνηση αυτή δείχνει πόσο επηρεάζουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Αν. Ουκρανία την Ευρωζώνη, με τις αγορές να τις έχουν ταυτίσει με τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο, Κίεβο και Μόσχα προχώρησαν σε αντικρουόμενες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, αρνήθηκε ότι υπήρξε συμφωνία περί κατάπαυσης του πυρός, αφού, όπως είπε, η Ρωσία δεν συμμετέχει στη σύγκρουση. Ωστόσο, είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας, η οποία ανέφερε ότι «ο Ουκρανός πρόεδρος συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο περί συνολικής κατάπαυσης πυρός» και οι δύο τους «συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στο Ντονμπάς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα