Έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών ζήτησε η ελληνική πλευρά στο Παρίσι

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 21:15
UPD:21:53
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η ανάγκη έμπρακτης αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού και των επιτυχιών στην οικονομία όπως παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και αναγνωρίστηκαν από την τρόικα, τέθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης των δύο πλευρών στο Παρίσι.

Ειδικότερα, την πρόοδο στα θέματα οικονομικών παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στους εκπροσώπους της τρόικας, Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που ξεκίνησε στις 18.00, παρουσιάστηκαν τα πρώτα θετικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το επτάμηνο του 2014, από τον κ. Χαρδούβελη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών είναι «απόλυτα εντός των στόχων» που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας «αναγνώρισαν τις επιτυχίες στην οικονομία».

Από την ελληνική πλευρά τέθηκε η ανάγκη έμπρακτης αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού και των επιτυχιών στην οικονομία όπως παρουσιάσθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών και αναγνωρίστηκαν από την άλλη πλευρά (την τρόικα).

Αύριο Τετάρτη, παρουσία του κ. Χαρδούβελη, θα συναντήσουν την τρόικα οι άλλοι τέσσερις υπουργοί διαδοχικά: Καταρχάς ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, θα ακολουθήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης και τέλος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμβάλλει το Παρίσι στο να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση που θα ακολουθήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Επιδίωξή της, επίσης είναι, να τεθούν εκτός της νέας αξιολόγησης θέματα που επιμένει η τρόικα τα οποία όμως κινδυνεύουν να κλυδωνίσουν την κυβέρνηση όπως: αλλαγές στις αποφάσεις για τις απεργίες και τις ανταπεργίες, καθεστώς απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και πιέσεις για νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα επιδιώκει φοροελαφρύνσεις με μειώσεις στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης (50%) και του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο Θέρμανσης (20%).

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα