Ιαπωνία : 3,3% η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2004 09:15

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 3,3% σημείωσε τον Απρίλιο η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας και για δεύτερο τρίμηνο, προκειμένου να ανταποκριθεί στη διεθνή ζήτηση χάλυβα, κινητών τηλεφώνων και ημιαγωγών.

Η αύξηση – εποχιακώς προσαρμοσμένη – έναντι του Μαρτίου ήταν χαμηλότερη της πρόβλεψης του 3,8%, 34 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg New. Ένα χρόνο πριν η βιομηχανική παραγωγή είχε σημείωσει άνοδο 8,5%, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας στο Τόκυο.

Οι βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Pioneer Corp. και της Nippon Steel Corp. ευνοούνται από την επέκταση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, της Κίνας και άλλων χωρών. Αυξάνουν τις επενδύσεις τους και προσλαμβάνουν κόσμο, στο πλαίσιο αύξησης της παραγωγής η οποία τονώνει τις δαπάνες των καταναλωτών, οι οποίες αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ της οικονομίας της Ιαπωνίας.

«Οι βιομηχανίες εργάζονται με όλη τους τη δυναμικότητα αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Akio Mimura, πρόεδρος της Nippon Steel Corp., η οποία κατασκευάζει ατσάλι για τα αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνα και για πλοία στην Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα