Philip Green : 16,5 δισ. δολ. για τα Marks & Spencer

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2004 10:29

ΠΟΣΟΝ τουλάχιστον εννέα δισ. λιρών Αγγλίας, (16,5 δισ. δολ.), θα πρέπει να προσφέρει ο δισεκατομμυριούχος Philip Green, ιδιοκτήτης της αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Dorothy Perkins, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο της Marks & Spencer Group Plc, της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης ενδυμάτων της χώρας, σύμφωνα με αναλυτές και επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου και του Rupert Trotter.

«Η Marks & Spencer, είναι μία εταιρεία με πολλά περιουσιακά στοιχεία με ένα εξαίρετο όνομα και πιστεύω ότι βλεπω τον λόγο, που η προσφορά των τεσσάρων λιρών ανά μετοχή, είναι δικαιολογημένη», ανέφερε ο Trotter, οικονομικός αναλυτής της ISIS Asset Management στο Λονδίνο, ο οποίος διαχειρίζεται 77 δισ. δολ. σε μετοχές και κατέχει μετοχές της Marks & Spencer.

O Green, ο 84ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία που φθάνει τα πέντε δισ. δολ., σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είπε την Πέμπτη ότι ενδέχεται να κάνει προσφορά για την Marks & Spencer, για δεύτερη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των πέντε ετών, αφού σκέφτεται να αγοράσει την εταιρεία.

Οι μετοχές της κέρδιζαν 54,5 πένες, ποσοστό 19%, φθάνοντας στις 345 πένες η μία και στην υψηλότερη τιμή από τις 27 Νοεμβρίου του 2002, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα 7,8 δισ. λίρες.

Η προσέγγιση του Green, γίνεται δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της εταιρείας, Roger Holmes, ότι η ανάκαμψη των πωλήσεων παραπαίει.

Οι πωλήσεις της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο, μειώθηκαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, καθώς οι καταναλωτές έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση για τα προϊόντα των ανταγωνιστριών της, συμπεριλαμβανομένης της Next Plc και της Asda, των Wal-Mart Stores Inc., που προσέθεσε ρούχα στην γκάμα των προϊόντων της.

«Φαίνεται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε ο Green, 52 ετών σε τηλεφωνική του συνέντευξη την Πέμπτη, συμπληρώνοντας : «Ο χώρος του εμπορίου είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Λένε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμη να γίνουν. Ξέρουμε πώς να τα κάνουμε. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο».

Οι μετοχές της Marks & Spencer σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα