Frontline : Ρεκόρ κερδών από τη μεταφορά πετρελαίου

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2004 12:27

ΚΕΡΔΗ το πρώτο τρίμηνο της χρήσης εμφάνισε η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια πετρελαιοφόρων πλοίων στον κόσμο, από πλευράς χωρητικότητας, Frontline Ltd., αποτέλεσμα της αύξησης τη ζήτησης αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ και την Ασία, η οποία ώθησε σε υψηλότερα επίπεδα τους ναύλους.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 214,4 εκατ. δολ. ή 2,91 δολ. ανά μετοχή, από 179,7 εκατ. δολ. ή 2,35 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στις Βερμούδες. Τα προ φόρων κέρδη σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 19%, φθάνοντας στα 214,4 εκατ. δολ. και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωνόντουσαν κάτω από τα 223 εκατ. δολ.

Η Frontline περιμένει καλή συνέχεια και για το υπόλοιπο του έτους με σταθερά έσοδα. Οι μέτοχοι περιμένουν συνεχώς όλο και υψηλότερο μέρισμα.

Η εταιρεία ελέγχεται από το Νορβηγό εφοπλιστή, John Fredriksen, και η διοίκησή της σχειδιάζει να καταβάλει μέρισμ πέντε δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Οι μετοχές της σχεδόν υπερδιπλασιάστηκαν τη χρονιά που πέρασε, φθάνοντας στις 225,5 κορώνες η μία στο Χρηματιστήριο του Οσλο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 16,6 δισ. κορώνες (2,5 δισ. δολ.).

Οι πωλήσεις της εταιρείας αναρριχήθηκαν κατά 1/3 φθάνοντας στα 450,6 εκατ. δολ. Η Frontline διαχειρίζεται 35 από τα μεγαλύτερα τάνκερ στον κόσμο (VLCC), χωρητικότητας δύο εκατ. βαρελιών πετρελαίου το κάθε ένα και 27 πλοία χωρητικότητας 165.000 τόνων (Suezmax),τα οποία μεταφέρουν ένα εκατ. βαρέλια πετρελαίου το κάθε ένα.

Τα λειτουργικά της έσοδα αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 62%, φθάνοντας στα 275,2 εκατ. δολ., υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 241 εκατ. δολ.

Το εισόδημα της Frontline από τα VLCC αυξήθηκε στα 74.900 δολ. ημερησίως έναντι 55.400 δολ. που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Τα έσοδα της εταιρείας από τα Suezmax, τα μεγαλύτερα που έχουν ναυπηγηθεί για το κανάλι του Σουέζ, αυξήθηκαν στα 59.100 δολ. ημερησίως από 40.800 δολ. ημερησίως που ήταν πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα