Ευρωπαϊκή Πίστη: Βελτίωση μεγεθών στο α’ εξάμηνο

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 14:18
UPD:14:28

Βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ στο πρώτο εξάμηνο του 2014, σε μία περίοδο που η παραγωγή του ασφαλιστικού κλάδου εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί περαιτέρω.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των προ φόρων κερδών της κατά 19,6% στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Η παραγωγή την ίδια περίοδο μειώθηκε κατά 1,6% στα 81 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτίμηση είναι ότι το σύνολο της αγοράς θα εμφανίσει περαιτέρω μείωση κατά 3,8%.

Η μικρή μείωση της παραγωγής οφείλεται στη μείωση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του κλάδου αυτοκινήτων κατά 11,6%, λόγω της μείωσης του τιμολογίου και της αλλαγής του τρόπου καταβολής των ασφαλίστρων, ως συνέπεια της οικονομικής συγκυρίας, παρά την αύξηση του στόλου αυτοκινήτων κατά 9,9%.

Αντιθέτως, στους ονομαζόμενους παραδοσιακά υγιείς κλάδους Ζωής και Γενικών ασφαλίσεων, η εταιρία επέτυχε αύξηση της παραγωγής της κατά 10,7% και 4,8% αντιστοίχως.

Παράλληλα, καταγράφηκε αύξηση του ενεργητικού κατά 6,1% στα 313,2 εκατ. ευρώ και αύξηση της καθαρής θέσης της εταιρείας κατά 23,6% στα 65,5 εκατ. ευρώ.

Παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στον ασφαλιστικό κλάδο, η διοίκηση της εταιρείας είναι αισιόδοξη ότι θα επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΠΙΚ



Σχολιασμένα