Ryanair : Ζημίες 3,3 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2004 08:55

ΖΗΜΙΕΣ το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, εμφάνισε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, Ryanair Holdings Plc και για πρώτη φορά από τότε που διέθεσε τις μετοχές της στο ευρύ κοινό, τον Μάϊο του 1997, καθώς δαπάνησε περισσότερα για την προσθήκη νέων δρομολογίων, σε συνδυασμό με τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Οι καθαρές της ζημίες το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, ανήλθαν σε 3,3 εκατ. ευρώ (4 εκατ. δολ.) ή 0,4 σεντς ανά μετοχή, έναντι καθαρών κερδών 45,3 εκατ. ευρώ ή 5,9 σεντς ανά μετοχή που ήταν πέρυσι. Οι ζημίες της, διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων τεσσάρων οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτές θα ανέλθουν σε 11,8 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της Ryanair σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 16%, φθάνοντας στα 222,8 εκατ. ευρώ από 192 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία πρέπει να μειώσει περισσότερο τις τιμές των εισιτηρίων της, από ό,τι προέβλεπε, προκειμένου να γεμίσει τα αεροσκάφη της, καθώς οι ανταγωνίστριές της κάνουν το ίδιο. Οι μετοχές της αεροπορικής εταιρείας που εδρεύει στο Δουβλίνο, μειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, ποσοστό 30%, στις 28 Ιανουαρίου, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα καθαρά της κέρδη θα μειωθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 10%, αποτέλεσμα της μείωσης της τιμής των εισιτηρίων κατά το 1/3.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα