Συμφωνία συνεργασίας Ολυμπιακών και Κυπριακών Αερογραμμών

Διευκρινίσεις Παπαγεωργίου για το παρόν και το μέλλον των ΟΑ
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2004 16:27
UPD:16:39

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν οι Ολυμπιακές και οι Κυπριακές Αερογραμμές, με την οποία οι δύο εταιρείες από τις 21 Ιουνίου θα προσφέρουν στο επιβατικό κοινό εννέα καθημερινές πτήσεις που θα συνδέουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με τη Λάρνακα.

Από την ίδια ημερομηνία, οι Ολυμπιακές αερογραμμές προχωρούν σε συνεργασία και με την Hellas Jet, θυγατρική των Κυπριακών Αερογραμμών, σε πτήσεις με προορισμό το Μάντσεστερ της Βρετανίας.

Επίσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι επιβάτες των Κυπριακών Αερογραμμών θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε οποιονδήποτε από τους 75 προορισμούς του δικτύου των Ολυμπιακών αερογραμμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Η συμφωνία υπεγράφη από τους προέδρους των δύο αεροπορικών εταιρειών κ.κ. Πέτρο Παπαγεωργίου και Κώστα Λοϊζίδη.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών διέψευσε δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας ότι κλείνουν οι Ο.Α., κάνοντας λόγο για τίτλο εντυπωσιασμού, που δεν ανταποκρίνεται στο ρεπορτάζ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαγεωργίου άφησε σαφείς αιχμές τόσο για την προηγούμενη διοίκηση, όσο και απελθούσα πολιτική ηγεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για να γίνει μια ιδιωτικοποίηση χρειάζεται πολιτικό θάρρος, οικονομική αξιοπρέπεια και επαγγελματισμός. Όπως υπογράμμισε, στόχος της νέας διοίκησης των ΟΑ είναι η ανάπτυξη και το νοικοκύρεμα της εταιρίας.

Ο πρόεδρος των ΟΑ έκανε επίσης γνωστό πως υπάρχει σκέψη από πλευράς μετόχων να συνδεθούν όλες οι εταιρείες του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα συνολικό πακέτο από παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε η εταιρεία να γίνει πιο ελκυστική στον υποψήφιο αγοραστή.

Ο κ. Παπαγεωργίου εκτίμησε ότι μέχρι τον Οκτώβριο οι ΟΑ θα είναι έτοιμες προς ιδιωτικοποίηση, αποφεύγοντας να απαντήσει αν υπάρχει υποψήφιος αγοραστής.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου, ακόμα δεν έχει πλήρη εικόνα του χρέους των ΟΑ, καθώς δεν έχει κλείσει, οικονομικά, το 2003 και πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση της εταιρείας, προσπαθεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις που υπάρχουν.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων, μετά το ράλι ανόδου των καυσίμων, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε στάση αναμονής, παρακολουθεί την αγορά και θα αποφασίσει ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τα τιμολόγια, είπε ότι ο ανταγωνισμός, που είναι αδυσώπητος, απαιτεί βέλτιστες υπηρεσίες στη χαμηλότερη τιμή.

Πάντως, όπως έκανε γνωστό, σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η τιμολογιακή πολιτική των ΟΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα