Γκ. Χαρδούβελης - Πιέρ Μοσκοβισί: Προτεραιότητα για την Ε.Ε. η τόνωση της ανάπτυξης

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 18:17
UPD:18:25
SOOC/Menelaos Myrillas

Πιέρ Μοσκοβισί.

Η τόνωση της ανάπτυξης, με έμφαση στις επενδύσεις, πρέπει να είναι προτεραιότητα για την Ε.Ε., συμφώνησαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβοσί, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας. 

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκαν η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, η πορεία του προγράμματος  προσαρμογής, οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι δύο άνδρες διαπίστωσαν το κλίμα εμπιστοσύνης που επικρατεί πλέον στην Ελλάδα και την αύξηση της εισροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη σταδιακής αποκατάστασης των ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά και δημιουργίας ενός νέου προτύπου ανάπτυξης περισσότερο εξωστρεφούς και ανταγωνιστικού.  

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του κ. Μοσκοβισί, τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης καια υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν η ελληνική οικονομία και τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά, όπως το ζήτημα του χρέους.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στον κ. Μοσκοβισί- που είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για τη θέση του επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις- τις προτεραιότητές του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των αδικιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μοσκοβισί για τη θέση του Όλι Ρεν.

Στη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο τέθηκε επί τάπητος η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και στην Ελλάδα, με δεδομένο το σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης αφενός και την προοπτική της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αφετέρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα