Cable & Wireless : Μείωση των ζημιών στη χρήση

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2004 10:15

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ των ζημιών της στο σύνολο της χρήσης, εμφάνισε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας, Cable & Wireless Plc, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας της.

Οι καθαρές της ζημίες υποχώρησαν στα 237 εκατ. λίρες Αγγλίας (437 εκατ. δολ.) ή 10,2 πένες ανά μετοχή, τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο, από 6,53 δισ. λίρες πριν από ένα χρόνο, φθάνοντας στις 280,4 πένες ανά μετοχή, όταν η εταιρεία απαξίωσε 4,39 δισ. λίρες, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Francesco Caio, υποσχέθηκε τρία πράγματα όταν ανέλαβε τη διοίκηση της Cable & Wireless Plc, πριν από 14 μήνες με πρωταρχικό στόχο την αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων στην Βρετανία. Ο ηλικίας 46 ετών, Ιταλός, σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Τζαμάϊκα και την Ιαπωνία μετά την πώληση του ζημιογόνου τμήματός της στις ΗΠΑ.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα», ανέφερε ο Caio σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας : «Βλέπουμε με εμπιστοσύνη το μέλλον».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εννέα οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, η εταιρεία θα εμφάνιζε ζημίες 47 εκατ. λίρες στο σύνολο του έτους και πωλήσεις 3,65 δισ. λίρες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει μέρισμα για το σύνολο της χρήσης 3,15 πένες ανά μετοχή και υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα καταβάλει δύο πένες ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα