Δ. Σιούφας : «Πάταξη της αισχροκέρδειας στην Ολυμπιάδα»

Τροποποιείται ο νόμος για την προστασία του καταναλωτή
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2004 11:06

Σκληρές αναφορές του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή, που γίνεται στο Ζάππειο Μέγαρο, κατά της ακρίβειας και της αντιμετώπισης των φαινομένων αισχροκέρδειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ. Σιούφας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε, ότι : «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε στην άκρη, να αντιμετωπίσουμε και να απομονώσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτει η πολιτεία, εκείνους που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων για πρόσκαιρο κέρδος».

«Η επένδυση που θα κάνει όλος ο ελληνικός λαός στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί. Δεν θα μπορέσουν ορισμένοι να τη θέσουν υπό αμφισβήτηση».

Για το θέμα της τιμής των καυσίμων, ο κ. Σιούφας, είπε : «Δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, δεν υπερβάλουμε, γνωρίζουμε τις συνέπειες που προκαλεί η ανατίμηση του πετρελαίου, δεν κρύβουμε τα προβλήματα. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση σε διαρκή εγρήγορση».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ανακοίνωσε την τροποποίηση του νόμου προστασίας καταναλωτή, φέρνοντας σημαντικά μέτρα.

Ειδικότερα,

* Τίθεται νέο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της ψυχικής υγείας του παιδιού, από προϊόντα, υπηρεσίες και παιχνίδια.

* Θεσπίζεται επίσης η υποχρέωση των επιχειρηματιών για σήμανση όλων των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

* Αναβαθμίζονται οι καταναλωτικές οργανώσεις με τη δυνατότητα να κάνουν δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

* Θεσπίζεται ο θεσμός του Συνηγόρου του Καταναλωτή, μιας ανεξάρτητης αρχής, μέσω της οποίας οι καταναλωτές και οι καταναλωτικές οργανώσεις θα μπορούν να επιλύουν εξωδικαστικά και χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση τις διαφορές τους με επιχειρηματίες και διάφορες αγορές προϊόντων.

* Οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να υποβάλλουν καταγγελίες και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), με τελικό αποδέκτη τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

* Δημιουργείται Ινστιτούτο Πολιτικής για τον Καταναλωτή, ένα θεσμικό όργανο, το οποίο θα έχει την αρμοδιότητα για έρευνες, μελέτες και την πραγματοποίηση-διοργάνωση φόρουμ.

* Διευρύνεται το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών, με εκπροσώπους από άλλους φορείς της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα