Αυξάνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2004 11:55

ΑΞΙΟΛΟΓΑ κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος συμβάλλουν η αναβάθμιση του ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού κλάδου από τη Morgan Stanley, τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών καθώς και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία.

Θετικό αντίκτυπο είχε επίσης η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street.

Τα παραπάνω δείχνουν να επισκιάζουν – τουλάχιστον προς το παρόν – τις έντονες ανησυχίες για τη διατήρηση των τιμών του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 11:22 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSE 100 ενισχυόταν κατά 0,65% και είχε φθάσει τις 4.451,4 μονάδες.

Στο Παρίσι, στις 11:37, ο δείκτης CAC 40 είχε διαμορφωθεί στις 3.662,46 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,05% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.894,97 μονάδες με κέρδη 0,80%.

Η μετοχή της Bayer ενισχύεται κατά 1,6%. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Financial Times Deutschland”, οι πωλήσεις της γερμανικής εταιρείας χημικών τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 4,3%.

Ανάλογα κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Deutsche Telekom στον απόηχο της αναβάθμισής της από τη Morgan Stanley. Ο παραπάνω επενδυτικός οίκος αναβάθμισε επίσης την αξιολόγησή της για τις μετοχές των εταιρειών Telecom Italia και TeliaSonera.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα