Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ σχέδια για ενιαίο ΦΠΑ

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 12:39
UPD:12:44
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε διάψευση των σεναρίων περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ και κατάργησης των μειωμένων φορολογικών συντελεστών, προέβη το υπουργείο Οικονομικών.

«Τα όσα λέγονται και γράφονται περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή και κατάργησης μειωμένων φορολογικών συντελεστών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται σχέδιο για επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ούτε για κατάργηση των εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο μελετά σχέδια για την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ ή μείωση του συντελεστή στο 13% σε ορισμένους κλάδους, όπως η οικοδομή.

«Υπάρχει ένας προβληματισμός στον υπουργό, ότι αν πάμε σε ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 18 με 19% δεν θα μπορούν να υπάρχουν οι σημερινές εξαιρέσεις, όπως στα τρόφιμα ή τα νησιά», δήλωσε ο κ. Κορκίδης, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

«Από την άλλη, ο υπουργός εξετάζει και το σενάριο να παραμείνει ο ΦΠΑ ως έχει, αλλά να πέσει στην οικοδομή στο 13%», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα