Lenovo Group : Χαμηλότερα κέρδη το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2004 14:02

ΑΥΞΗΣΗ 7,5% και μικρότερη των εκτιμήσεων οικονομικών αναλυτών, εμφάνισαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής προσωπικών υπολογιστών στην Κίνα, Lenovo Group Ltd., καθώς η Dell Inc. και η Founder Holdings Ltd., κέρδισαν μερίδιο αγοράς. Οι μετοχές της Lenovo, έχαναν ποσοστό 6%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, αυξήθηκαν στα 188,2 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (24,1 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 175,1 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η Dell και η Founder, κέρδισαν μερίδιο αγοράς στην Κίνα, με τα φθηνότερα και πιο μοντέρνα προϊόντα τους. Η Lenovo, που εδρεύει στο Πεκίνο, απάντησε επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, αλλάζοντας τη φίρμα της από Legend και αναλαμβάνοντας τη χορηγία των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Σε επίπεδο εταιρικών πελατών, παρουσίασε μοντέλα με υψηλότερες τιμές, όπως τα ηλεκτρονικά σημειωματάρια Soleil, σε μια προσπάθειά της να αυξήσει τα κέρδη της.

«Η κατάσταση είναι ακόμη πολύ δύσκολη για την Lenovo», ανέφερε ο Michele Mak, οικονομικός αναλυτής της ABN Amro Bank NV, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, συμπληρώνοντας : «Ανταγωνίστριες της, όπως η Dell, συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδιο αγοράς στην Κίνα».

Οι μετοχές της Lenovo υποχωρούσαν 6% πριν από την ανάκαμψή της στα 2,374 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία και ήταν κατά 5% χαμηλότερα κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χονγκ Κονγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα