PriceWaterhouseCoopers: Κίνδυνοι για την οικονομική ανάπτυξη το 2005

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2004 15:08

Κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας το 2005, ανεξάρτητα από το αν η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αποβεί επιτυχημένη, επισημαίνει η τελευταία μελέτη της Διεθνούς Εταιρείας Συμβούλων «PriceWaterhouseCoopers» που παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης European Economic Outlook.

Όπως επισημαίνουν οι οικονομικοί αναλυτές της PriceWaterhouseCoopers, οι καθυστερήσεις στα κατασκευαστικά έργα και το αυξανόμενο κόστος της φιλοξενίας των Αγώνων της Αθήνας τροφοδοτούν βάσιμες ανησυχίες, παρά τις σχετικά καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια λόγω της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Το υπερβολικό κόστος των Αγώνων έχει ως αποτέλεσμα το έλλειμμα του προϋπολογισμού να ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ το 2004, κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί τα επόμενα χρόνια. Εκτός από την αναμενόμενη μείωση των επενδύσεων μετά τους Ολυμπιακούς, οι προβλέψεις συμφωνούν πως είναι ορατός ο κίνδυνος μείωσης του ρυθμού ανάπτυξης στο 3% για το 2005.

Σημειώνεται πάντως πως οι νέες υποδομές που δημιουργήθηκαν για τους Αγώνες, μπορούν να αποτελέσουν μια κληρονομιά με θετικές επιπτώσεις για την Αθήνα, ωστόσο η κληρονομιά αυτή ενδέχεται να συνδεθεί με ένα χρέος για την αποπληρωμή του οποίου θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα