Έντονη νευρικότητα και μεταβλητότητα για το ευρώ

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 13:17
UPD:13:24
Shutterstock

Έντονη νευρικότητα και μεταβλητότητα επικρατεί στην αγορά συναλλάγματος σήμερα, με το ευρώ να βρίσκεται στο επίκεντρο των συναλλαγών εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στη Γαλλία.

Ειδικότερα, στις 13:01, το ευρώ σημείωνε οριακή άνοδο κατά 0,05% στα 1,3203 δολάρια, επίπεδα που θεωρούνται τα χαμηλότερα του έτους, ενώ νωρίτερα, και όταν ανακοινώθηκε η πτώση της κυβέρνησης της Γαλλίας, είχε βρεθεί ακόμη και στα 1,3186 δολάρια.

Η παραίτηση της κυβέρνησηςη Μανουέλ Βαλς, έρχεται δύο ημέρες μετά τις επίμαχες δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος σε συνέντευξή του το Σάββατο υποστήριξε ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζουν η Γαλλία και οι Ευρωπαίοι εταίροι της στραγγαλίζουν την ανάπτυξη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, πάντως, οι αγορές αποτιμούν θετικά τη νέα δέσμευση του Μάριο Ντράγκι, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει ακόμη περισσότερα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, μιλώντας  στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ Τζάκσον Χολ του Κάνσας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε περαιτέρω την πολιτική μας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα