Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 19:31
UPD:19:34
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Φωτογραφία αρχείου.

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς επέστρεψαν οι ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προώθηση του κομβόι της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας στα ενδότερα της χώρας.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,04% στις 6.775 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,67% στις 9.339 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 0,93% στις 4.253 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,23% στις 336,75 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει ακόμη και 0,7%. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 2,1%. Σήμερα οι 17 από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες έκλεισαν με απώλειες, πλην αυτός της Ελλάδας.

Στο ταμπλό, η Luxottica υποχώρησε κατά 1,1%, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον επικεφαλής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Ενρίκο Καβατόρα να ηγείται της εταιρείας μετά την αποχώρηση του Αντρέα Γκουέρα.

Στον αντίποδα, η Lonmin κατέγραψε κέρδη 2,2%, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύσταση της σε “conviction buy” από neutral προηγουμένως.

Η Essentra κέρδισε 3,1%, μετά την αναβάθμιση της από την JPMorgan σε overweight από neutral προηγουμένως.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι νωρίτερα τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα πέρασαν τα πρώτα φορτηγά από το ρωσικό κονβόι, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ανατολική Ουκρανία. Πρόκειται για πάνω από 20 φορτηγά, που κατευθύνονται προς την πόλη Λουγκάνσκ, ενώ κατά άλλες πληροφορίες φτάνουν τα 70. Το πρακτορείο Ιντερφάξ μεταδίδει πως τα φορτηγά εισήλθαν σε ουκρανικό έδαφος χωρίς την άδεια του Κιέβου και χωρίς την συμφωνημένη συνοδεία από μέλη του Ερυθρού Σταυρού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα