Philip Green : Μετρητά και μετοχές για την Marks & Spencer

Στα 12,5 δισ. δολ. η προσφορά
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2004 10:40

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 290 έως 310 πένες ανά μετοχή της Marks & Spencer Group Plc, συν το 25% των μετοχών της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί, σχεδιάζει να κάνει ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης αλυσίδων πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένης και της Dorothy Perkins, Philip Green, προκειμένου να αποκτήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία του είδους στη χώρα.

Η προσφορά είναι αντικείμενο έγκρισης του διοικητικού συμβουλίου της Marks & Spencer, αλλά και επανεξέτασης της εταιρείας του Green, Revival Acquisitions Ltd., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Green, ηλικίας 52 ετών και ο 84ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία ύψους πέντε δισ. δολ., σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ενδέχεται να καταβάλλει τουλάχιστον εννέα δισ. λίρες Αγγλίας, προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές και επενδυτές.

Αυτήν την εβδομάδα, η Marks & Spencer, προσέλαβε τον Stuart Rose, ως επικεφαλής της εταιρείας, στη θέση του Roger Holmes, για να προετοιμάσει το θέμα της προσφοράς του Green, o οποίος την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι σκέφτεται να κάνει μία.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Revival.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα