Υποχωρεί το γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2004 08:43

ΥΠΟΧΩΡΕΙ το γιεν στην Ασία, οδεύοντας προς τις πρώτες του απώλειες σε εβδομαδιαία βάση, μετά την πρόβλεψη της Goldman Sachs Group Inc. και της Credit Suisse First Boston, ότι η Κίνα ενδέχεται να προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, το συντομότερο μέσα στον επόμενο μήνα.

Χθες, αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, δήλωσε, ότι η οι πάγιες επενδύσεις βρίσκονται ακόμη σε υψηλά επίπεδα και κάλεσε τους χρηματο-οικονομικούς οργανισμούς να περιορίσουν τον δανεισμό, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να φρενάρει την οικονομική ανάπτυξη, η οποία είναι εκρηκτική. Το ενδεχόμενο μείωσης της ανάπτυξης στην Κίνα, ώθησε τον δείκτη Nikkei χαμηλότερα σε ποσοστό 2,2% αυτήν την εβδομάδα, περιορίζοντας τη ζήτηση σε γιέν.

«Η κατάσταση στην Κίνα, δεν ευνοεί την Ιαπωνία», ανέφερε ο David Mozina, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στο Σίδνεϊ, με την ABN Amro Holding NV.

Εναντι του δολαρίου το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 111,07 γιέν στη 1:24' μ.μ. σήμερα στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 110,81 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ υποχώρησε στα 135,64 από 135,50 γιέν. Το ιαπωνικό νόμισμα στο σύνολο της εβδομάδας βρέθηκε 0,8% χαμηλότερα του δολαρίου και 0,7% χαμηλότερα του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα