Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2004 10:56

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, ακολουθώντας την άνοδο των αγορών στην Ασία, όπου κινήθηκαν ανοδικά, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, μετά την άνοδο της απασχόλησης, η οποία εκτιμάται ότι θα τονώσει τα κέρδη των εξαγωγικών εταιρειών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Deutsche Bank AG, καθώς η γερμανική τράπεζα βρίσκεται στα προκαταρκτικά στάδια εξέτασης του ενδεχομένου πιθανής συγχώνευσης με την Credit Suisse Group ή με την Barclays Plc, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», επικαλούμενο στέλεχος της Deutsche Bank. Ανοδικά επίσης κινούντο και οι μετοχές της Royal Philips Electronics NV.

O Dow Jones Stoxx 50 Index κέρδιζε 0,8%, φθάνοντας στις 2.714,72 μονάδες στις 8:06' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,5% και ο Euro Stoxx 50, κέρδιζε ποσοστό 0,9%.

Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν σημαντικά κέρδη και ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε στο υψηλότερα επίπεδα φέτος, μετά την ανακοίνωση την περασμένη Παρασκευή, για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της Ασίας, σημείωσε κέρδη 3,3%.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη αγορά των εξαγωγικών προϊόντων της Ευρώπης, η αγορά των ΗΠΑ, πρόσθεσε τον Μάϊο 248.000 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, σημείωναν άνοδο 1,3%, φθάνοντας στς 66,60 ευρώ η μία. Η τράπεζα ενδέχεται να αποφασίσει μια συγχώνευση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank, Ronald Weichert, της Credit Suisse, Karin Rhomberg και της Barclays, George Hulbert, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Οι μετοχές της Commerzbank AG, της τρίτης σε μέγεθος τράπεζας - από πλευράς περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας - υποχωρούσαν κατά 0,6%, φθάνοντας στα 13,88 ευρώ η μία.

Οι μετοχές της ING, της μεγαλύτερης εταιρείας χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας, σημείωναν άνοδο 1,3%, φθάνοντας στα 19,09 ευρώ η μία.

Οι μετοχές της Deutsche Post AG, της μεγαλύτερης εταιρεία παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών της Ευρώπης, κέρδιζαν ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 17,06 ευρώ η μία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση μεριδίου της 49,9% που κατέχει στην Postbank AG, αντί 31,50 έως 36,50 ευρώ τη μία, προκειμένου να μειώσει το χρέος της και να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της. http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/06/07/921217.htm .

Αύξηση 0,5% σημείωναν οι μετοχές της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ελβετίας, Novartis AG, φθάνοντας στα 57,2 ελβετικά φράγκα η μία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την καναδέζικη βιομηχανία φαρμάκων γεννετικής, Sabex Holdings Ltd., αντί του ποσού των 565 εκατ. δολ. σε μετρητά.

Οι μετοχές της Deutsche Lufthansa AG, της τρίτης σε μέγεθος αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης κέρδιζαν 1,9%, φθάνοντας στα 11,57 ευρώ η μία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση της τιμής των διηπειρωτικών εισιτηρίων της κατά 3% μέσα στον Ιούλιο, εξ αιτίας της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά την εβδομάδα που πέρασε, μετά την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου και τη μεγαλύτερη - από ό,τι αναμενόταν - αύξηση του αριθμού των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, αυξάνοντας έτσι την αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη των εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα