EasyJet : Σημαντική πτώση της μετοχής της

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2004 12:16
UPD:12:20

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σε ποσοστό τουλάχιστον 24% σημειώνουν οι μετοχές της δεύτερης σε μέγεθος αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης, EasyJet Plc, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα, μετά από την ανακοίνωσή της, ότι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και η μείωσης της τιμής των εισιτηρίων της, ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τα κέρδη της φέτος.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ενδέχεται να περιορίσουν το κέρδη της κατά τέσσερα εκατ. λίρες Αγγλίας (7,37 εκατ. δολ.) και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στην αεροπορική αγορά της Ευρώπης, μπορεί έχει αντίκτυπο στην αύξηση τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Ray Webster, σε γραπτή του ανακοίνωση. Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας εκτιμάται ότι υπερέβησαν τα 52 εκατ. λίρες Αγγλίας κατά τη χρήση του 2003.

Οι μετοχές της EasyJet υποχωρούσαν κατά 48,25 πένες, φθάνοντας στις 152,5 πένες η μία, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από την πρώτη φορά που η εταιρεία προχώρησε στην πώληση μετοχών της, το Νοέμβριο του 2000. Η μετοχή της έχανε ποσοστό 19%, φθάνοντας στις 162,75 πένες η μία, στις 8:15' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα