Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2004 16:03
UPD:16:14

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων κινήθηκαν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πιο σίγουροι για τη θετική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας μετά και τη νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου (κάτω από τα 38 δολάρια το βαρέλι).

Την άνοδο οδηγούν οι τραπεζικοί τίτλοι και οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών, όπως της ολλανδικής Αegon (+3,2%), της Αllianz, της Axa και της ING.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Deutsche Bank, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, η κορυφαία γερμανική τράπεζα ενδέχεται μέχρι το φθινόπωρο να προχωρήσει στη συγχώνευσή της με τη Barclays ή την Credit Suisse, οι μετοχές των οποίων επίσης ενισχύθηκαν.

Την ίδια ώρα, σε μια ένδειξη ότι οι φόβοι από την πορεία των τιμών του πετρελαίου -παρά τη μείωση των τελευταίων ημερών- παραμένουν, η μετοχή της ΕasyJet απώλεσε σχεδόν το ένα πέμπτο της αξίας της μετά την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας ότι μετριάζει την πρόβλεψή της για τα φετινά της κέρδη, λόγω της πρόσφατης αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Αυτή την ώρα (15:53 ώρα Ελλάδος) ο δείκτης FTSE σημειώνει άνοδο 0,60% διαμορφούμενος στις 4.481,10 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,57% και βρίσκεται στις 3.719,82 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Χetra DΑΧ διαμορφώνεται στις 4.007,19 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,16%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα