Προγράμματα χρηματοδότησης εμπορικών επιχειρήσεων από το Γ' ΚΠΣ

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2004 18:19
UPD:18:23

Προγράμματα χρηματοδότησης εμπορικών επιχειρήσεων με κονδύλια από το Γ΄Kοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ετοιμάζει το υπουργείο Aνάπτυξης στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Eπιχειρησιακού Προγράμματος «Aνταγωνιστικότητα» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

O υπουργός Aνάπτυξης κ. Δ. Σιούφας ενημέρωσε σήμερα σχετικά το υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε με αντικείμενο το Γ' KΠΣ, επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα αυτά θα απευθύνονται στον τριτογενή τομέα και ιδιαίτερα τις εμπορικές επιχειρήσεις. Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ και μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή οι συνολικές επενδύσεις θα φθάσουν σε 200 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται να ωφεληθούν περί τις 2.000 επιχειρήσεις.

O κ.Σιούφας παρουσίασε στοιχεία για το ρυθμό απορρόφησης των κονδυλίων του EΠAN: 14,1% το Μάρτιο και 15,8% τον Ιούνιο, ενώ στο τέλος του 2004 προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 23,5%.

Όπως επισήμανε ο κ. Σιούφας, «η ιδιαίτερη σημασία του ΕΠΑΝ έγκειται και στο γεγονός ότι ενισχύει και εκσυγχρονίζει κατά βάση δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην Περιφέρεια, αφού σχεδόν τα τρία τέταρτα των κονδυλίων του είναι προσανατολισμένα στην εκτός Αττικής ανάπτυξη».

Τέλος, ο κ. υπουργος τόνισε ότι στόχος είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το EΠAN, «ένα υπερπρόγραμμα –το οποίο όπως υπογράμμισε- μέχρι την ολοκλήρωσή του, το 2008, πρόκειται να ωφελήσει χιλιάδες επιχειρηματίες (μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους), να συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης, τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής βάσης της οικονομίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα