Καραμανλής: Σταθερά στην παγκόσμια πρωτοπορία η ναυτιλία μας

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2004 21:08

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής εγκαινίασε απόψε τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2004», στον εκθεσιακό χώρο του ΟΛΠ, στον Πειραιά.

Τα φετινά Ποσειδώνια, που γίνονται 70 μέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν χαρακτηριστεί σημαντικό test event.

Ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του τόνισε «ότι είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα και η ετοιμότητά μας να διοργανώσουμε επιτυχείς Αγώνες, σε συνθήκες μέγιστης ασφάλειας».

Υπογράμμισε ότι, από τα πανάρχαια χρόνια, η ναυτιλία ήταν το μέσο που άνοιγε καινούριους δρόμους στην παγκόσμια συνεργασία, στο παγκόσμιο εμπόριο.

«Συνεχίζοντας την παράδοση χιλιάδων χρόνων, οι Ελληνες κρατήσαμε μια τιμητική πρωτοπορία...

H ελληνόκτητη ναυτιλία, με ένα στόλο περίπου 3.400 πλοίων, όλων των τύπων, και με χωρητικότητα που αντιστοιχεί στο 16% του παγκόσμιου συνόλου, συνεχίζει να κρατά σταθερά την παγκόσμια πρωτοπορία. Παράλληλα, η υπό ελληνική σημαία ναυτιλία παραμένει στις πρώτες θέσεις του κόσμου και είναι πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Την ίδια μάλιστα στιγμή συνεχίζει να διευρύνεται, να ανασυγκροτείται και να αναβαθμίζεται ποιοτικά, με εντατικούς ρυθμούς».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στόχος είναι να γίνει η ελληνική ναυτιλία κερδοφόρος, ανταγωνιστική, ασφαλής, φιλική προς το περιβάλλον, που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιστροφή των ελληνόκτητων πλοίων στο εθνικό νηολόγιο.

Η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από τις 11.00 έως τις 19.00.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα