Intersonic για τα περί οφειλών προς τη Γενική Τράπεζα

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2004 12:23

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, που αφορά την Ντεσπέκ και προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, ο όμιλος Intersonic με ανακοίνωσή του διευκρινίζει τα εξής:

1. Το υπόλοιπο των δανειακών συμβάσεων που έχουν συναφθεί με τη Γενική Τράπεζα σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 2,932 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων ποσό 1,7 εκατ. ευρώ εκταμιεύτηκε στις 2/6/2004.

2. Ο όμιλος Intersonic κατά το 2003 αιτήθηκε και έλαβε από την Γενική Τράπεζα: α) Υπό μορφή βραχυπρόθεσμου δανεισμού για κεφάλαιο κίνησης το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη χορήγηση εξυπηρετείται κανονικά και το υπόλοιπο δανείου σήμερα ανέρχεται σε 677 χιλιάδες ευρώ.

β) Βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 13,735 εκατ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσει την επένδυση κατασκευής των νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων στη Θήβα. Έναντι του δανείου εκχωρήθηκε στο σύνολό της η επιχορήγηση του Δημοσίου, η οποία είχε εγκριθεί μετά από υποβολή του επενδυτικού προγράμματος που υπάχθηκε στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου και υπερέβαινε τα 14 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής, ο όμιλος έχει αποπληρώσει το ποσό των 11,48 εκατ. ευρώ και εντός του επομένου τριμήνου το δάνειο θα έχει εξοφληθεί ολοσχερώς.

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως ουδεμία άλλη οφειλή υφίσταται προς τη Γενική Τράπεζα ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων προς αυτή εξυπηρετείται κανονικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα