Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάρη στη μείωση της τιμής πετρελαίου

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2004 13:12

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάρη στην πτώση της τιμής του πετρελαίου στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Οι τίτλοι των αεροπορικών εταιρειών, όπως της British Airways Plc και της Air France SA σημειώνουν άνοδο 2.9% και 0,8% αντίστοιχα, καθώς η μείωση στην τιμή του πετρελαίου περιόρισε τις ανησυχίες ότι οι τιμές-ρεκόρ των καυσίμων πρόσφατα, θα έχουν αντίκτυπο στα εταιρικά κέρδη.

Η τιμή του Brent υποχώρησε 11% από την 1η Ιουνίου, όταν και ο ΟΠΕΚ αποφάσισε την αύξηση της παραγωγής. Σήμερα το αργό παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, υπό το βάρος των εκτιμήσεων ότι η μεγαλύτερη παραγωγή και η αύξηση των εισαγωγών θα οδηγήσει σε αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Αυτή την ώρα (13:06 ώρα Ελλάδος) ο FTSE στο Λονδίνο διαμορφώνεται στις 4.505,10 μονάδες χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Στη Φρανκφούρτη, ο Xetra Dax ενισχύεται 0,27% διαμορφούμενος στις 4.029,96 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC βρίσκεται στις 3.727,02 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα