Εξαγορά της Intertrust ΑΕΔΑΚ από τη Eurobank

Eurobank και η Interamerican εξετάζουν το ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2004 18:05

Σε συμφωνία για τους όρους εξαγοράς του 100% της Intertrust ΑΕΔΑΚ από την Eurobank κατέληξαν η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias, η Eureko, μητρικός όμιλος της Interamerican, και η Novabank.

Η Intertrust, με υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούσαν τα 2,2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2003, καλύπτει ένα ολοκληρωμένο φάσμα μετοχικών και ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων καθώς και αμοιβαίων κεφαλαίων διαχείρισης διαθεσίμων. Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα και διαχειρίζεται τα αμοιβαία κεφάλαια κάτω από την ομπρέλα των σημάτων «Interamerican» και «Novabank».

Η συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνει τη διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων με την επωνυμία της «Novabank», ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ. Η Interamerican θα συνεχίσει την προώθηση αμοιβαίων κεφαλαίων με την επωνυμία «Interamerican».

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Eurobank και η Interamerican εξετάζουν το ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας για την προώθηση χρηματοοικονομικών και επιλεγμένων ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα και στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να διευρύνει τις επιλογές των πελατών των δύο ομίλων και να ενδυναμώσει τις προοπτικές ανάπτυξης των δικτύων τους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα