Accor SA : 252 εκατ. ευρώ για το 29% της Club Med

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2004 10:08
UPD:10:10

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση του 29% της Club Mediterranee SA, αντί του ποσού των 252 εκατ. ευρώ (303 εκατ. δολ.), προσθέτοντας στις δραστηριότητές της, ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα, διαχείρισης θερέτρων στην Ευρώπη, επέτυχε η Accor SA.

Η ιταλική οικογένεια δισεκατομμυριούχων, Agnelli και η κρατική γαλλική τράπεζα Caisse des Depots et Consignations, πωλούν τα μερίδια που κατέχουν στην Club Med, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Accor. H εταιρεία, η οποία θα προχωρήσει στην πώληση μετατρέψιμων ομολόγων για να πληρώσει την αγορά, ενδέχεται να καταβάλλει επιπλέον ποσόν 41 εκατ. ευρώ, αναλόγως των εσόδων της Club Med.

Η Club Med έχει έγινε περισσότερο ελκυστική τους τελευταίους μήνες, καθώς μειώνει το κόστος λειτουργίας της και τις ζημίες της. Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα της παύσης λειτουργίας μη κερδοφόρων μονάδων, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της ζήτησης για πακέτα διακοπών.

Η εταιρεία είχε καθαρές ζημίες τεσσάρων εκατ. ευρώ το εξάμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου, έναντι ζημίας 29 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της προς του δημοσιογράφους, λίγη ώρα πριν από την συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η διοίκησή της, στο νέο της θέρετρο στην παλιά πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Μαρακές.

Ο επικεφαλής της, Henri Giscard d'Estaing, προσπαθεί να ανοίξει περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία, τα οποία απαιτούν και υψηλότερες τιμές.

«Κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο Tristan d'Abboville, αναλυτής της Aurel Leven SA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα