Alitalia : Λύση η πτώχευση, σύμφωνα με τη Deloitte & Touche

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2004 11:58
UPD:12:00

ΔΡΑΣΤΙΚΑ μέτρα, συμπεριλαμβανομένης και της εκκαθάρισης, ενδέχεται να λάβει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρείας της Ιταλίας, Alitalia SpA, καθώς δεν έχει καταφέρει να περιορίσει τις ζημίες της, σύμφωνα με την Deloitte & Touche LLP.

Η έκθεση, που δόθηκε στο ιταλικό χρηματιστήριο και εν συνεχεία στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι η διοίκηση του ιταλικού αερομεταφορέα θα πρέπει να εξετάσει και άλλες λύσεις, καθώς και αυτήν της κήρυξης πτώχευσης.

Η Alitalia καθυστέρησε να ανακοινώσει τις οριστικές της ζημίες για το 2003, ύψους 520 εκατ. ευρώ (622 εκατ. δολ.) μέχρι τις 20 Μαΐου, καθώς αναζητούσε κεφάλαια. Οι ζημίες υπερέβησαν το 1/4 της αξίας των κοινών μετοχών της, το χαμηλότερο που απαιτεί ο ιταλικός νόμος. Η ρευστότητα της εταιρείας και τα προς ρευστοποίηση περιουσιακά της στοιχεία μειώθηκαν από τις 3 Μαΐου, περισσότερο από το ήμισυ και στα 200 εκατ. ευρώ, από 511 εκατ. ευρώ που ήταν στις αρχές του 2004.

Η εταιρεία αναζητά άμεση χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένου και δανείου το οποίο θα εγγυηθεί το ιταλικό κράτος. Η κυβέρνηση, που κατέχει το 62% της αεροπορικής εταιρείας, ανακοίνωσε τον μήνα που πέρασε ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με ιδιώτες επενδυτές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και ενδέχεται να τη βοηθήσει την ζημιογόνο εταιρεία με δάνειο.

Οι μετοχές της Alitalia έχαναν περίπου μισό ευρώ, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 22,9 σεντς η μία, στις 9:23' π.μ. στο Μιλάνο, τοπική ώρα. Φέτος έχουν χάσει συνολικά ποσοστό 13%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακής της αξία να φθάνει τα 889 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα