Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 19:02
UPD:22:31
EPA/ZIPI

Φωτογραφία αρχείου.

Με τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων πέντε μηνών έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η αποκλιμάκωση των ανησυχιών για την κατάσταση στην Ουκρανία αποκατέστησε, τουλάχιστον προς το παρόν, την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 1% στις 6.633 μονάδες και ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,91% στις 9.181 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 1,21% στις 4.198 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 1,4% στις 329,56 μονάδες. Μόνο οι αγορές της Πορτογαλίας και της Ισλανδίας δεν ακολούθησαν σήμερα το ανοδικό κλίμα, από τις 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες.

Στο ταμπλό, η ιταλική Banco Popolare ενισχύθηκε κατά 8,2%, μετά την ανακοίνωση των καλύτερων του αναμενομένου κερδών για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 24,9 εκατ. ευρώ, αν και οι προβλέψεις για τα προβληματικά δάνεια αυξήθηκαν.

Κέρδη 2,5% σημείωσε η βρετανική Balfour Beatty, με την αγορά να επικροτεί την απόφασή της να απορρίψει την πρόταση εξαγοράς της από την Carillion, για δεύτερη φορά.

Επίσης, ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών και των συνδεδεμένων με εκείνες εταιρειών σημείωσε σημαντικά κέρδη. Η BMW κέρδισε 2,8%, η Daimler βρέθηκε στο +2,4%, η Valeo ενισχύθηκε κατά 3,4% και η PSA Peugeot Citroen σημείωσε κέρδη 2,6%.

Στον αντίποδα, η Drax Group υποχώρησε κατά 1,8% μετά την υποβάθμιση της από την UBS σε neutral από buy προηγουμένως.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις επέστρεψαν στη βάση τους, ολοκληρώνοντας τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή Αστρακάν της Ουκρανίας. Η εξέλιξη αυτή καθησύχασε όπως φαίνεται τις αγορές, καθώς απομακρύνεται όπως όλα δείχνουν ο κίνδυνος νέας εμπλοκής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα