Procter & Gamble: Ζημιές για πρώτη φορά στην οκταετία

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2001 20:34

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής καταναλωτικών ειδών Procter & Gamble ενέγραψε ζημιές το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο, αλλά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις αναλυτών για τα κέρδη εξαιρουμένων εκτάκτων δαπανών.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη, εξαιρουμένων εκτάκτων δαπανών, 837 εκατ. δολ. ή 60 σεντς ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο, που έληξε στις 30 Ιουνίου. Αναλυτές της Wall Street ανέμεναν τα κέρδη τριμήνου να διαμορφωθούν στα 59 σεντς ανά μετοχή. Το αντίστοιχο περυσινό διάστημα η εταιρεία ενέγραψε κέρδη 777 εκ. δολ. ή 55 σεντς ανά μετοχή.

Ωστόσο, αν συνυπολογισθούν οι δαπάνες αναδιάρθρωσης 1,16 δισ. δολαρίων, η εταιρεία είχε καθαρές απώλειες 320 εκ. δολ. συγκριτικά με την κερδοφορία 516 εκ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης 2000. Πρόκειται για την πρώτη φορά μέσα στην οκταετία που η Procter & Gamble πραγματοποίησε ζημιές.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 1% στα 9,58 δισ. δολάρια.

Ο τομέας τροφίμων της εταιρείας σημείωσε κάμψη, που αποδίδεται στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα τμήματα διακίνησης χάρτου και παρασκευής προϊόντων υγείας εμφάνισαν σημαντικές επιδόσεις στη διάρκεια της εν λόγω περιόδου. Ετσι, η διοίκηση της εταιρείας αισιοδοξεί ότι στο τέλος της επόμενης οικονομικής χρήσης η Procter & Gamble θα εμφανίσει κέρδη στα επίπεδα της προηγούμενης χρήσης ή και ανώτερα, αν και δεν αναμένεται ουσιαστική ανάκαμψη πριν από το τέλος της οικονομικής χρήσης του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα