Ημερίδα για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα στο Χ.Α.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2004 13:43

Ημερίδα ενημέρωσης των δημοσίων λειτουργών και των εκπροσώπων των εισηγμένων εταιρειών για τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ), διεξάγεται αύριο, 16 Ιουνίου, και ώρα 13.00 στην Ιστορική Αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σοφοκλέους 10, με συνδιοργάνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ενώ πρόκειται να συμμετάσχουν Γενικοί Γραμματείς και δημόσιοι λειτουργοί και στελέχη από το Δημόσιο Τομέα όπως τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης αλλά και στελέχη των φορολογικών αρχών και διοικητικών δικαστηρίων, όπου μαζί με τους εκπροσώπους των εισηγμένων εταιριών είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για τον τρόπο εφαρμογής των ΔΠΧΑ.

Με την ενημέρωση μέσω της ημερίδας επιδιώκεται η σωστή και έγκαιρη προετοιμασία τους σε ό,τι αφορά την επερχόμενη υιοθέτηση των ΔΠΧΑ. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Χ.Α., οι αλλαγές που αναμένεται να επέλθουν στο λογιστικό σύστημα είναι θεμελιώδεις λόγω των διαφορετικών λογιστικών προνοιών του υφιστάμενου λογιστικού συστήματος και των ΔΠΧΑ, αλλά και του γεγονότος ότι για την σωστή εφαρμογή των ΔΠΧΑ παραμένει έντονη η ανάγκη κατανόησης και εφαρμογής νέων μοντέλων και διαδικασιών.

Όπως είναι γνωστό τα ΔΠΧΑ έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστούν στη χώρα μας από την 01.01.05 και η εφαρμογή τους αναμένεται να συνεισφέρει στην περαιτέρω αξιοπιστία και διαφάνεια της αγοράς, στην πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού αλλά και στην προσελκυστικότητα και αναγνωρισιμότητα των εισηγμένων εταιριών και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα