Forthnet: Αύξηση τζίρου και EBITDA στο β’ τρίμηνο

Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014 11:25
UPD:11:28
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στα 97,5 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Forthnet στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι, για πρώτη φορά μετά από εννέα τρίμηνα και παρά τη μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα.

Η εταιρεία διευκρινίζει πως η από 1/1/14 μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα κατά 1,1 εκατ. ευρώ.

Η τάση βελτίωσης των εσόδων είναι επίσης εμφανής στα έσοδα λιανικής, εξαιτίας της εμπορικής επιτυχίας του Nova3Play. Η αυξανόμενη συνδρομητική βάση αρχίζει να βελτιώνει τα έσοδα λιανικής, με το δεύτερο τρίμηνο να εμφανίζει αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Όπως σημειώνει η Forthnet, η επίπτωση της αύξησης σε νέους συνδρομητές που συντελέστηκε το δεύτερο τρίμηνο δεν αποτυπώνεται πλήρως στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA του δεύτερου τριμήνου ανήλθαν στα 16,32 εκατ. ευρώ, έναντι 16,27 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός τον Ιούνιο του 2014 ανέρχεται σε 325 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του δεύτερου τριμήνου οι συνδρομητές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 11,7% συγκριτικά με πέρυσι, καθώς ανήλθαν στους 667,8 χιλιάδες. Στο σύνολο της αγοράς LLU, προστέθηκαν 26,3 χιλιάδες γραμμές, εκ των οποίων οι 13,0 χιλιάδες αφορούν νέους συνδρομητές της Forthnet. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο αγοράς της
Forthnet σε νέους συνδρομητές LLU έφτασε το 49,5%.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα