Διατήρησαν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Μετριάζονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο επιθετικής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2004 19:00
UPD:19:02

ΚΕΡΔΗ κατέγραψαν σήμερα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Θετικά επηρέασε την επενδυτική ψυχολογία η συγκρατημένη άνοδος του δομικού πληθωρισμού στις ΗΠΑ, γεγονός το οποίο φαίνεται ότι απομακρύνει το ενδεχόμενο επιθετικής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Η πλειονότητα των οικονομικών αναλυτών εκτιμά τώρα ότι στο τέλος του μήνα η Φέντεραλ Ριζέρβ θα προχωρήσει σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25% και όχι κατά 0,50%, όπως ανέμεναν πολλοί πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Ο διοικητής της Φέντεραλ Ριζέρβ, Αλαν Γκρίνσπαν, στη σημερινή του κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε ένδειξη για τις προθέσεις της τράπεζας στο θέμα της νομισματικής της πολιτικής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γκρίνσπαν είπε ότι η αμερικανική οικονομία κατάφερε να απορροφήσει τους κραδασμούς που προκάλεσαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών ενεργειών εξακολουθεί να αποτελεί πηγή ανησυχίας.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.458,6 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,57%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.683,43 μονάδες με κέρδη 1% και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX στις 3.987,3 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,98%.

Ο τίτλος της γαλλικής εταιρείας κοινής ωφελείας Suez ενισχύθηκε κατά 2,5%. Η Smith Burney αναθεώρησε προς τα πάνω την επενδυτική της σύσταση για την παραπάνω μετοχή σε «αγορά».

Οι μετοχές των ομοειδών γερμανικών εταιρειών E.On και RWE σημείωσαν άνοδο κατά 1,8% και 2,7% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα