Αμετάβλητα επιτόκια από την ΕΚΤ

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 14:45
UPD:16:25
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), παρά τις εκκλήσεις για πιο αποφασιστική δράση, με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης και την καταπολέμηση του χαμηλού πληθωρισμού.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της, η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει στο ιστορικό χαμηλό του 0,15% το βασικό της επιτόκιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των περισσότερων οικονομολόγων.

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 0,15%, 0,40% και  0,10% αντιστοίχως», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

EURONEWS

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όσο και άλλοι αξιωματούχοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύουν να λάβουν νέες αποφάσεις πριν αποτιμηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που αποφασίστηκαν τον Ιούνιο.

Σε χθεσινή του συνάντηση με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Ντράγκι αρνήθηκε να αποκαλύψει τα επόμενα βήματα της ΕΚΤ, αλλά σημείωσε ότι η νομισματική πολιτική δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η προσοχή στρέφεται στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα (15:30 ώρα Ελλάδος) ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα