Πτωτικές τάσεις στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2001 10:19

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν οι περισσότεροι δείκτες κατά τα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων στα χρηματιστήρια της Ευρώπης μετά τη σημαντική μείωση που εμφάνισαν τα κέρδη της αμερικανικής Cisco Systems και την προειδοποίηση που απηύθυνε στους επενδυτές η γερμανική Bayer.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία λίγο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της συρρικνώθηκαν κατά 99% με αποτέλεσμα να κλείσει τη χρήση με ζημία, ενώ η διοίκηση της εταιρείας απέφυγε να προβεί σε εκτιμήσεις για τα κέρδη πρώτου τριμήνου.

Σήμερα, η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα είναι σημαντικά κατώτερα των αρχικών εκτιμήσεων, καθώς η εταιρεία αποσύρει από τις περισσότερες αγορές το σκεύασμα Baycol/Lipobay. Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας υποχωρεί κατά 8,7%. συμπαρασύροντας προς τα κάτω το δείκτη Xetra DAX ο οποίος βρίσκεται στις 5.708,8 μονάδες μειωμένος κατά 0,8%.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,4% και έχει διαμορφωθεί στις 5.515 μονάδες, ενώ ανάλογες απώλειες καταγράφει και ο δείκτης CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο οποίος βρίσκεται στις 5.029,8 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα