Coca Cola HBC: Αυξημένη κερδοφορία στο β’ τρίμηνο

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 11:26
UPD:11:30
REUTERS/MIKE BLAKE

Αύξηση κατέγραψαν τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη και το περιθώριο των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών της Coca Cola HBC το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2014 αλλά και το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη, ενώ καταγράφηκε αύξηση ή διατήρηση μεριδίου αγοράς σε όγκο και αξία σε 15 αγορές στην κατηγορία ανθρακούχων αναψυκτικών και σε 13 αγορές στην κατηγορία των έτοιμων προς κατανάλωση μη αλκοολούχων αναψυκτικών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης στα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση - 3% στη διάρκεια του τριμήνου - κυρίως ως αποτέλεσμα της συνεχούς επιτυχημένης υλοποίησης των πρωτοβουλιών διαχείρισης της αύξησης των εσόδων, της τιμολογιακής πολιτικής και της στρατηγικής βελτίωσης της αξίας του όγκου πωλήσεων στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η Coca Cola HBC, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 6% και ανήλθαν στα 135 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο. Όσον αφορά στο πρώτο εξάμηνο του έτους, καταγράφηκαν κέρδη 99 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 11%.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 194 εκατ. ευρώ στη διάρκεια του τριμήνου, 15 εκατ. ευρώ περισσότερα από την προηγούμενη περίοδο, με αποτέλεσμα αύξηση του περιθωρίου κέρδους κατά 130 μονάδες βάσης στο 10,5%.

«Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα για να περιοριστούν οι συνέπειες των δύσκολων εμπορικών συνθηκών που επικρατούν λόγω του δυσχερούς καταναλωτικού κλίματος και της επίδρασης των συναλλαγματικών διακυμάνσεων, σε μια περίοδο που οι πιέσεις στο κόστος των πρώτων υλών έχουν εξαλειφθεί. Οι συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες μας οδήγησαν σε άλλο ένα τρίμηνο αύξησης των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση. Είμαστε ικανοποιημένοι από τις προσπάθειές μας να μειώσουμε τις λειτουργικές δαπάνες ως ποσοστό των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC, Δημήτρης Λόης.

Όπως είπε, για το σύνολο του έτους, η διοίκηση εκτιμά ότι οι παρατηρούμενες θετικές τάσεις στα έσοδα ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, στο κόστος πρώτων υλών και στη διαχείριση των λειτουργικών εξόδων, σε συνδυασμό με το χαμηλότερο, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις αρνητικό συναλλαγματικό αντίκτυπο, θα αντισταθμίσουν τις  συνεχιζόμενες προκλήσεις αναφορικά με τον όγκο πωλήσεων στις αγορές της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΕΕ



Σχολιασμένα