ΟΤΕ: Αύξηση 21% στα κέρδη β’ τριμήνου

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 10:33
UPD:10:43
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Καθαρά κέρδη ύψους 69,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21%, εμφάνισε ο όμιλος ΟΤΕ στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, με τον καθαρό δανεισμό του να μειώνεται κατά 37% στο 1,5 δισ. ευρώ.

Η αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται, κυρίως, στη σημαντική μείωση στα έξοδα τόκων, ως αποτέλεσμα της μείωσης του δανεισμού του ομίλου.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 346,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,7%, ενώ το περιθώριο προσαρμοσμένης κερδοφορίας EBITDA αυξήθηκε κατά 130 μονάδες βάσης και ανήλθε σε 36,4%.

Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 1,5 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου του 2014, μειωμένος κατά 37,1% σε σχέση με τις 30 Ιουνίου 2013. 

«Και το Β’ τρίμηνο της χρονιάς, παρουσιάσαμε καλά αποτελέσματα, βελτιώνοντας τα περιθώρια κερδοφορίας EBITDA και τα καθαρά μας κέρδη, παρά την επίδραση από τη μείωση των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία και τον έντονο ανταγωνισμό», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

«Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, ο ΟΤΕ κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις στις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και τηλεόρασης, ενώ περιόρισε περαιτέρω την απώλεια γραμμών στο τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα της συνεχούς έμφασης που δίνουμε στη συγκράτηση του κόστους, η κερδοφορία στη σταθερή τηλεφωνία παρουσίασε νέα σημαντική βελτίωση», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα