Σταματούν τα έργα στη Μαρίνα Ζέας

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2004 18:00

Σταματούν τα έργα στη Μαρίνα Ζέας μετά την παρέμβαση των κατοίκων, του Νομάρχη Πειραιά, των φορέων και τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, τον οποίο επεδίωξε και κατόρθωσε να συναντήσει σήμερα ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, μαζί με εκπροσώπους του Νομαρχιακού Συμβουλίου και τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής.

Ο κύριος Σουφλιάς, κατά δήλωσή του είχε ήδη «παγώσει» της έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης, μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά, και τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων.

Όπως δήλωσε σήμερα, ο υπουργός δεσμεύεται να μην εγκρίνει τη μελέτη δηλώνοντας σαφώς την αντίθεσή του στην υπερφόρτωση μιας ιστορικής περιοχής με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ήδη ασφυκτικά επιβαρημένη.

Ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, εξέφρασε προς τον υπουργό την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της συνάντησης και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να είναι μαζί με τους κατοίκους σε συνεχή επαγρύπνηση, ώστε οι όποιες επεμβάσεις στην περιοχή να είναι προς όφελος της ποιότητας του περιβάλλοντος και τη ζωής των κατοίκων του Πειραιά και της μείζονος περιφέρειας.

Ο κύριος Μίχας δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι μια πρώτη μικρή νίκη, στην προστασία των ελεύθερων χώρων του Πειραιά. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί για την ΧΡΩΠΕΙ, την ΚΥΔΕΠ και τα Λιπάσματα, σε συνεργασία πάντα με τους κατοίκους των περιοχών».

Στη συνάντηση παραβρίσκονταν οι αντινομάρχες Εύη Γιαννοπούλου, Χρήστος Αγγέλης, Λάζαρος Αλεξανδρίδης και Γιώργος Τσιρίδης, καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, μεταξύ των οποίων Θ. Δρίτσας επικεφαλής της κίνησης Λιμάνι της Αγωνίας και η πρώην βουλευτής Στ. Αλφιέρη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα