Νο1 τουριστικός προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 16:39
UPD:16:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό των Αυστριακών αναδεικνύεται φέτος η Ελλάδα, καταγράφοντας μάλιστα διψήφιο ποσοστό αύξησης των κρατήσεων.

«Η Ελλάδα καταγράφει φέτος διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις, εδραιώνοντας για δεύτερη στη σειρά χρονιά και πάλι τη θέση της ως ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών», δήλωσε ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων και εκπρόσωπος του διεθνούς ομίλου TUI, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ.

Θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία της επιστροφής της Ελλάδας, ως του πλέον αγαπημένου προορισμού των Αυστριακών για τουρισμό, ο κ. Πέτερλαϊτνερ επισημαίνει πως αυτό συμβαίνει έπειτα από κάποια περίοδο που η Ελλάδα, προφανώς λόγω της κρίσης, είχε βρεθεί εκτός των δέκα πρώτων δημοφιλών προορισμών.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Φερκερμπιουρό», η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των πιο προσφιλών προορισμών των Αυστριακών για διακοπές το καλοκαίρι του 2014, σε ποσοστό 15%, ακολουθούμενη από την Τουρκία (12,7%), την Ισπανία (12,1%), την Ιταλία (7,9%), τις ΗΠΑ (5,9%) και την Κροατία (3,4%).

Σε σχέση με τις κρατήσεις, η Ελλάδα εμφανίζεται ως η πλέον κερδισμένη, με διψήφιο ποσοστό αύξησης 12,3%, και ακολουθούν η Κροατία με αύξηση 2,4% και η Γαλλία με αύξηση 2%, ενώ ο μεγάλος «χαμένος» της φετινής χρονιάς στις κρατήσεις από την Αυστρία είναι η Αίγυπτος, παρουσιάζοντας μείωση 14,2%.

Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης στην πρώτη θέση στην Αυστρία και ως προς τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της τελευταίας στιγμής για φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του αυστριακού Συνδέσμου Τουριστικού Τύπου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα