Καθησυχάζει η Fed - Τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 21:49
UPD:22:01
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Φωτογραφία αρχείου.

Στα 25 δισ. δολάρια μείωσε, όπως αναμενόταν, το πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης (QE) η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), διατηρώντας τη δέσμευση για χαμηλά επιτόκια για αρκετό χρονικό διάστημα.

Αυτό ανακοίνωσε η Νομισματική Επιτροπή της Fed μετά τη διήμερη συνεδρίαση της, κατά την οποία με εννέα ψήφους υπέρ και μόλις μία κατά, αυτή του Τσάρλς Πλόσερ, τηρήθηκε η δέσμευση για σταδιακή μείωση του προγράμματος στήριξης της οικονομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας βελτιώθηκαν, με το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται περαιτέρω. Ωστόσο, μια σειρά από δείκτες της αγοράς εργασίας δείχνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό ποσοστό ανεπαρκούς αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών φαίνεται να αυξάνονται με μέτριο ρυθμό, όπως και αυτές των πάγιων επενδύσεων των επιχειρήσεων, ενώ η ανάκαμψη στον τομέα των ακινήτων  παραμένει αργή. Ο πληθωρισμός έχει κινηθεί πιο κοντά στο στόχο της Fed, ενώ και οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό παρέμειναν σταθερές.

Η Επιτροπή αναμένει ότι, με την κατάλληλη πολιτική, η οικονομική δραστηριότητα να αναπτυχθεί με μέτριο ρυθμό, με τους δείκτες της αγοράς εργασίας και τον πληθωρισμό να κινούνται προς τα επίπεδα του στόχου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα