Νοσηλεία ασφαλισμένων του ΟΓΑ και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2004 11:18
UPD:11:24

Αίρονται τα υφιστάμενα έως σήμερα γραφειοκρατικά εμπόδια για την πρόσβαση των αγροτών ασφαλισμένων του ΟΓΑ στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, καθώς και για την εξέτασή τους από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα -εργαστήρια.

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικήτα Κακλαμάνη, και των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Πέτρου Δούκα, και Απασχόλησης και Κοιν. Προστασίας, κ. Αγγελόπουλου, παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ να νοσηλεύονται στα συμβεβλημένα με τον Οργανισμό ιδιωτικά θεραπευτήρια, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν στην αρμόδια Διεύθυνση Υγείας βεβαιώσεις από κρατικά νοσοκομεία περί της αδυναμίας αντιμετώπισης του περιστατικού σε αυτά.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στον ΟΓΑ να συνάπτει συμβάσεις με επιστημονικά ιδιωτικά εργαστήρια, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα -εργαστήρια, για τη διενέργεια των παρακλινικών εξετάσεων που προβλέπονται από τον οργανισμό του.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, με την εν λόγω απόφαση αρχίζει να γίνεται πράξη η εφαρμογή του Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για ελεύθερη επιλογή ιατρού και θεραπευτηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα