S&Β: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Ομίλου Stollberg

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2004 14:23
UPD:14:24

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων, στις 17 Ιουνίου 2004, η νομική διαδικασία της εξαγοράς του ομίλου εταιρειών Stollberg από την S&B Βιομηχανία Ορυκτά Α.Ε. και κατεβλήθη το συμφωνηθέν τίμημα. Η S&B είναι πλέον κάτοχος του 100% των μετοχών του γερμανικού ομίλου.

Ο όμιλος Stollberg, όπως έχει ανακοινώσει η ελληνική εταιρεία, αποτελεί διεθνή παίκτη, με ηγετική θέση στην επεξεργασία βιομηχανικών ορυκτών για την παραγωγή εξειδικευμένων προϊόντων συνεχούς χύτευσης χάλυβα και με μονάδες παραγωγής σε τέσσερις ηπείρους.

Η τιμή αγοράς του 100% των μετοχών έχει συμφωνηθεί σε 43,8 εκατ. ευρώ και το καθαρό χρέος που αναλαμβάνει η S&B (με βάση το κλείσιμο της 31/12/2003) ανέρχεται σε 10,7 εκατ. ευρώ.

Η Stollberg GmbH, που εδρεύει στο Oberhausen της Γερμανίας, ανήκει στην SKW Metallurgie AG, 100% θυγατρική εταιρεία της Degussa AG.

Ο όμιλος εταιρειών Stollberg διαθέτει μονάδες παραγωγής στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία, στη Βραζιλία, στην Ινδία, στην Κορέα (μέσω 50% συμμετοχής σε κοινή εταιρεία με την Samil Co. Ltd) και στην Κίνα (μέσω της κοινής εταιρείας στην Κορέα).

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων της εξαγορασθείσης εταιρείας διεθνώς ανέρχεται σε περίπου 350 άτομα και κύρια δραστηριότητά της είναι η παραγωγή συλλιπασμάτων χύτευσης, σειράς εξειδικευμένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που χρησιμοποιούνται για την υποβοήθηση της παραγωγής χάλυβα με τη μέθοδο της συνεχούς χύτευσης.

Η ετήσια παραγωγή της Stollberg ανέρχεται σε περίπου 120.000 τόνους τελικών προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια, η Stollberg έχει επενδύσει σε νέες εγκαταστάσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές της Βραζιλίας, Ινδίας και Κίνας και η παρούσα παραγωγική δυναμικότητα των επτά εγκαταστάσεων που διαθέτει ανέρχεται σε 190.000 τόνους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα