Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2004 19:04

ΜΕ ΚΕΡΔΗ έκλεισαν τελικά οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από αρκετές εναλλαγές προσήμου. Θετικά επηρέασε την επενδυτική ψυχολογία η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου το απόγευμα και η ανάκαμψη στη Wall Street.

Στις 18:08 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου είχε διαμορφωθεί στα 38,6 δολάρια το βαρέλι μειωμένη κατά 0,54% ή 21 σεντς έναντι του προηγούμενου κλεισίματος. Το πρωί η τιμή του αργού αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ημερών υπερβαίνοντας το επίπεδο των 39 δολαρίων.

Στην εξασθένηση των τιμών συνέβαλε η εκτίμηση των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ ότι αναμένεται επανάληψη των ιρακινών εξαγωγών «μαύρου χρυσού» από μεθαύριο Κυριακή.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.505,8 μονάδες αυξημένος κατά 0,28%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.740,9 μονάδες με κέρδη 0,61% και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX στις 3.999,79 μονάδες.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, το κλίμα ήταν και σήμερα νευρικό εξαιτίας των ανησυχιών για την κλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων, την άνοδο των τιμών πετρελαίου και τη συνεχιζόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, αβεβαιότητα εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με το πόσο και πότε θα αυξήσει τα επιτόκιά της η Φέντεραλ Ριζέρβ. Ο διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας του Σικάγου δήλωσε ότι η Fed πρέπει να υιοθετήσει αυστηρότερη νομισματική πολιτική, προκειμένου να συγκρατήσει τις πληθωριστικές πιέσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα